opgeruimd hoofd

Het is echt al de eerste dag merkbaar bij onze zoon, want hij stond vanmorgen op met de mededeling, dat hij de Apenheul, waar hij pas geweest is in zijn paarse kast had gestopt, geweldig!!!
Hij heeft met volle trots de woorden gespeld voor zijn zus, en verteld dat hij zijn hoofd had opgeruimd, mijn dochter riep gelijk, oh mam dat wil ik ook, dus hierbij wilde ik je even laten weten dat ik ook graag met haar wil komen.
Ik begrijp zelf nu ook beter wat die chaos bij ze doet, en hoe ik ze daar bij kan helpen.

ze leert anders!

Ik wil mijn verhaal doen over mijn dochter. Wij liepen op een gegeven moment totaal vast met het leren en emotioneel gebied. Zij werd een aantal jaar erg gepest, waardoor zij  van een vrolijk  meisje naar een heel gesloten emotioneel meisje veranderde  met  woede uitbarstingen ,terwijl ze dat nooit heeft gehad. Ze kwam in de knoop te zitten met leren . Toen ben ik in aanraking gekomen met de matrixmethode . Als eerste heeft ze heel haar hoofd geleegd opgeruimd ,en rekenen ,woorden,emoties,er op een goede manier in gezet. Er een kastje voor gemaakt met laatjes, en alles op een eigen plekje geplaatst, denkbeeldig in haar hoofd. We zijn er achtergekomen dat ze plaatjes maakt in haar hoofd met leren, ze leert anders. En dankzij de matrixmethode heeft ze geleerd om zo te leren, ze heeft ook een ankertje, dat haar helpt als ze het ooit moeilijk heeft. Ik zie vaak terug dat ze bepaalde handelingen gebruikt wat haar helpen beter te leren. Wij zijn blij en veel opgeschoten met deze methode en hebben de begeleiding als zeer positief ervaren. We zijn er mee geholpen. Het heeft alles voor haar een stuk makkelijker gemaakt, zoals het  leren van nieuwe dingen en het omgaan met emoties waar ze last van heeft.

Super Cito

Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor alles wat je voor ons zoontje, P. hebt gedaan.
Hij heeft een heel goede Cito-entreetoets gemaakt. Daar kwam tot ieders grote verrassing zelfs een VWO-advies uitrollen. En het allermooiste is dat P. tijdens de vakantie ineens het plezier in lezen heeft ontdekt. Hij heeft het eerste deel van het Magisterium en twee boeken over de Drakendoders en Drakentemmers gelezen en is nu nog bezig in een boek van Harry Potter. Hij was zo verdiept in zijn boeken dat hij soms niet eens tijd had om te zwemmen of andere activiteiten te ondernemen. Echt super!

bekwame Matrix-coach

Franka is een zeer bekwame Matrix coach. Zij gaat op zoek naar waar de problemen bij het kind zitten en pakt deze op een effectieve manier aan. Door haar ervaring in het onderwijs weet zij heel goed hoe kinderen lesstof op school aangeboden krijgen en welk niveau passend is bij welke leeftijd. Met mijn twee zoontjes ben ik bij Franka geweest en direct na de consulten werden zowel door de docenten als door mij positieve vooruitgang gezien. Franka leerde de jongens om op een andere manier te leren en om dingen op een andere manier in hun hoofd op te slaan, waardoor ze minder snel vergeten werden. Ook thuis kunnen we met deze methode aan de slag. Het heeft mijn jongens meer zelfvertrouwen gegeven en ons als ouders meer inzichten in hoe wij onze kinderen kunnen ondersteunen. De jongens hebben het alfabet opnieuw (middels de matrixmethode) aangeleerd en opnieuw in hun hoofd gezet. Ze bleken dit allebei helemaal verkeerd te hebben opgeslagen. Hierdoor hadden ze het heel zwaar op school en liepen ze constant achter de feiten aan. Na de consulten werd het op school ook makkelijker.

waardevolle begeleiding

We hebben je begeleiding als zeer waardevol ervaren. Goede praktische tips, Luan voelde zich op haar gemak bij jou en we hebben echt kunnen opruimen in haar hoofd. Het resultaat is geweldig. Ze zit lekker in haar vel, slaapt goed in en ook het leren is leuker geworden. We zoeken samen naar afbeeldingen bij de stof en het eerste resultaat een 10 voor Natuur. Taal is nog steeds moeilijk, maar ook daar richting de 7, dus zeker een punt hoger dan ze gewend is. De leukste opmerking van Luan: Sinds we bij Franka zijn geweest ben ik niet meer zenuwachtig voor de toets, maar wel voor de uitslag! Ik kan nu ineens een hoog cijfer halen!

veel beter ordenen

Het gaat goed met onze dochter. Ze zegt zelf dat ze veel beter kan ordenen nu en dat er veel meer ruimte zit in haar hoofd. (ze kan meer lesstof opnemen, zo vertaald ze dat) Een paar weken geleden heb ik haar een hoofd laten tekenen omdat ik benieuwd was naar haar hoofd op dit moment. Deze vraag kwam ’s morgens en ze zei dat ze er even over na moest denken. Aan het einde van de dag zei ze dat ze het wist. Ze tekende een kast links, met verticale opbergvakken, ze tekende enveloppes in het midden, ze tekende een opbergkast met verticale opbergmappen rechts en daarnaast een heel groot tennis racket.
Links ordende ze schoolzaken. In de rechterkast ging al het andere belangrijke zoals vrienden, spelen, de gymles. In de horizontaal opstapelde enveloppes stopten ze de liefde voor haar naasten, de gevoelens voor opa’s en oma’s, en het tennisracket vulde haar hele hoofd.
Prachtige weergave vond ik zelf.
Ze lijkt ook zo wijs ineens. Zo weloverwogen. Zegt dat ze in de klas ook vragen durft te stellen zonder enige gene. We vinden haar rustiger thuis en minder clownesk ten aanzien van derden. Het woordje “ding” gebruikt ze vrijwel niet meer. Ze is erg opgeruimd en energiek en steeds vrolijk.